4/7/09

Artis : Adam Lagu : Robot



Kenapa manusia perlu rasa cemburu
Pantang lihat orang senang pasti mengutuk
Kan tersenyum bila lihat orang tersungkur

Cakap senang namun kau pun buat lebih bagus
Tapi bukan kau yang kerja bertungkus lumus
Mencari peluang berjaya dalam hidup

Memang masih jauh lagi perjalanan ini
Dan masih banyak lagi kan ku tempuhi
Jangan hanya mencari kesilapan saja tapi ternyata

Ku tahu (Oh no)
Oh no (Oh no)
Oh no (Oh no)
Ku bukannya sempurna



Ku perlu (Oh no)
Oh no (Oh no)
Oh no (Oh no)
Memang untuk belajar

Kadangkala lebih baik pekakkan telinga
Dari dengar mulut yang tak pakai kepala
Mencaci dan menghina ikut suka rasa

Wajah cantik diri ini takkan mengaku kalah
Meskipun orang hanya mahu cari salah
Namun ketika itu menjadikan aku lebih tabah

Kini baru ku sedar siapa kawan
Kini baru ku sedar siapa lawan
Jika hendak menegur ada caranya
Yang nak mengena

Semua tak kena
Ku buat ini pun salah
Ku buat itu pun salah
Apa kau mahu pun entahlah

Dari menyakitkan hati
Lebih baik ikut cara sendiri
Terpulang apa kau nak kataa
Janjiku tak sakit jiwa

Ada faham?

2 comments:

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

denaihati said...

Terima kasih dan tahniah jadi komentar pertama saya jadi aku bagi link percuma. Memang best kalau pegi lansung kat litar F1.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin